hans pijnenburg

Hans Pijnenburg

Aandachtsgebied: Bestaanszekerheid (p.h.), Participatie

Mijn naam is Hans Pijnenburg. Ik ben 61 jaar en geboren en getogen in Heukelom. Ik ben al bijna 40 jaar getrouwd met Francien, we hebben 4 zonen en een kleinzoon. Ik woon, na wat omzwervingen in Zuid NL, alweer 27 jaar in Oisterwijk. Voor de raad word ik actief op de gebieden bestaanszekerheid en participatie.

Dit zijn met name werkgebieden waar in de komende tijd, door fikse prijsverhogingen en achterblijvende compensatie daarvoor, veel aandacht aan zal moeten worden gegeven.

Op dit moment werk ik als onderzoek coördinator bij de Nederlandse Arbeidsinspectie met als standplaats Eindhoven. Hier worden met name onderzoeken op het gebied van fraude, misbruik bij arbeidsomstandigheden en mensensmokkel/handel als belangrijkste zaken behandeld. Hiervoor heb ik ruim 30 jaar bij de politie in Brabant en Limburg gewerkt en daar leidinggevende functies binnen het gebied gebonden werk en bij de recherche gehad. Na een rechtenstudie Nederlands Recht te hebben afgerond heb ik vanaf 2010 ruim 10 jaar bij de rechtbank in Breda leiding gegeven aan verschillende teams, met name kanton, jeugdrecht en strafrecht. Naast mijn werkzaamheden vervulde ik verschillende maatschappelijke en sociale nevenfuncties, o.a. in de klachtencommissie van de woningvereniging, de medezeggenschapsraad van de Basisschool de Bunders en het Baanderheerencollege in Boxtel en als lid/voorzitter van de klachtencommissie politie-eenheid Zeeland-West-Brabant.

Ik wil graag een bijdrage leveren aan een betere samenleving en hoop hiervoor bij de ASD, dicht bij huis, de ruimte en mogelijkheden te krijgen om dit te realiseren. De komende tijd richt ik mij op de contacten met de diverse beleidsmedewerkers bij de gemeente en hiermee een steeds betere bijdrage aan het werk van de ASD te kunnen leveren.